Kümme võimalust, mida paberkotiga ette võtta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Isegi kui soovite olla loodussõbralik ja kilekottide asemel paberkotte kasutada, võite ühel hetkel siiski pead murda, mida koju kogunenud kotikuhjaga ette võtta. Järgnevalt mõned ideed, kuidas paberkoti eluiga pikendada.

1. Roheliste tomatite «küpsetaja»

Pange paberkotti veel poolenisti toored virsikud, ploomid, rohelised tomatid jm. Pange tähele, et paberkotis valmivad viljad märksa kiiremini kui lihtsalt avatud korvis või taldrikul.

2. Paberist mask

Lõigake paberkotist välja silmaaugud, kaunistage, värvige ning tehke sellest mask, mille võib endale pähe tõmmata. Või liimige maskile mõne tuntud inimese pilt. Miks kulutada raha maski ostmiseks, kui kodused vahendid on olemas. Liiati on ise tehtud mask alati originaalne ning saate olla kindel, et maskiballil ei näe te ühtegi teist sarnast maski.

3. Kingikott

Tehke paberkotist kinkekott või originaalne pakend. Igavast paberkotist saab värvimise, kleepimise ja kaunistamise tulemusel teha väga originaalseid kingikotte. Otsige ideid käsitööportaalidest või mõelge ise midagi erakordset välja.

4. Lauakatted

Tehke paberkottidest lauakatted, klaasi- ja taldrikualused. Lubage lastel neid värvida ja kaunistada oma soovi kohaselt. 

5. Umbrohu tõkestaja

Tavalised värvita paberkotid sobivad ka umbrohu tõkestamiseks, selleks laotage paberkott ümber taime ning valage sinna peale kiht multši.

6. Pintsel seina värvimiseks

Kortsutage paberkott kokku tihedaks palliks ja kasutage seda seina värvimiseks. Sellise tehnikaga on võimalik saavutada põneva faux tekstuuri (vt faux texture).

7. Paberkotist tuulelohe

Selleks tuleb koti igasse ülemisse nurka teha auk (kotiava ümber). Seejärel siduge igasse auku pikk nöör, võtke nööri otsad kokku ning paberlohe ongi valmis. Lohele näo andmiseks liimige koti peale mõned kaunistused.

8. Raamatuümbrised

Kasutage kauplusest saadud paberkotte laste kooliraamatute ümbristena. Miks kulutada selleks eraldi raha, kui sobiv materjal on kodust võtta. Sel juhul on raamat kaitstud, ükskõik kas kotis läheb marker lahti või kukub pitsatükk raamatu peale.

9. Paberkotist mahuti

Kasutage paberkotte erinevate taaskasutusse minevate asjade kogumiseks ja sorteerimiseks.

10. Peokaunistused

Lõigake kotid (soovitavalt eri värvi) ribadeks, seejärel tehke neist teipi kasutades paberkett – tulemuseks on ilusad peokaunistused, mida saab näiteks üle toa riputada. Miks mitte kasutada neid ka jõulueheteks?

Allikad: käsitööportaalid, taaskasutusideed, realsimple.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles