Põhjus, miks peaksid varsti palgatõusu saama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik madalapalgaliste maksutagastuse taotlejad on tänaseks toetuse kätte saanud.
Kõik madalapalgaliste maksutagastuse taotlejad on tänaseks toetuse kätte saanud. Foto: Panther Media/Scanpix

Tööjõupuudus muutub järjest suuremaks – tööandjatel on üha raskem leida töökäsi nii lihttööle kui ka spetsialiseeritud ametikohtadele.

Hiljutised uuringud on näidanud, et tööjõupuudus on järjest süvenev probleem, vahendab nbcnews.com. USAs tehtud JOLTS (Job Openings and Labour Turnover Survey) uuring selgitas välja, et lisaks sellele, et on suur tööjõupuudus, on tõusnud ka inimeste arv, kes on valmis oma töökohast lahti ütlema.

«See näitab, et inimesed on saanud üle oma hirmust töökohta iga hinna eest säilitada,» sõnas ettevõtte Naroff majandusnõuandja Joel Naroff.

Töötajate jaoks on muutunud töökohast loobumine lihtsamaks, samas kui tööandjatele on muutunud töötajate hoidmine raskemaks. USA igakuine tööjõu-uuring leidis, et pea kolmandikul väikeettevõtjatel on raske leida töötajaid. See on viimase 17 aasta kõige kõrgem number.

Paljud väikeettevõtjatest on plaaninud tõsta palkasid, et meelitada enda juurde rohkem tööjõudu.

«Kuna töötute arvu kogu aeg vähendatakse, siis ei pruugi olla palgatõus jätkusuutlik,» sõnas majandusteadlane Andrew Hunter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles