Uber ei varja enam oma arvamust klientide kohta (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidujagaja Uber võtab osa taksoturust endale.
Sõidujagaja Uber võtab osa taksoturust endale. Foto: Reuters / Scanpix

Nii nagu sõitjad saavad hinnata Uberi juhte, hindavad juhid ka kliente. Nüüd on Uber otsustanud teha avalikuks juhtide arvamuse klientide kohta.

Nüüd saavad Tallinnas Uberit kasutanud inimesed juhtide antud hinnangut näha, teatas sõidujagaja.  Hinne kuvatakse äpis kasutajanime kõrval menüüs.

«Usume, et klientidele nende hindeid kuvades, muudame teenuse veelgi meeldivamaks kõigile osapooltele,» sõnas Uber Baltikumi tegevjuht Enn Metsar.

Metsari sõnul on kliendi kõrge hinnang enamat kui asi, millega uhkustada. «Kõrge hinne juhtidelt on märk sellest, et kliendi näol on tegemist meeldiva kaaslasega,» lisas Metsar.

Nii sõitjate kui ka juhtide hinnang Uberi äpis moodustub kõikide hinnete keskmisest tulemusest ja seda mõõdetakse viie punkti skaalal. Hinded on anonüümsed ning ilmuvad viitega, nii et ei juht ega klient saa teada, kes, millal ja mis hinde talle andnud on.

Uberi soovitused sõitjatele kõrgema hinde saamiseks:

  • Ole viisakas. Kõigil on raskemaid päevi, aga püüa juhtidega suheldes olla viisakas. Juhtide sõnul on klientide ebameeldiv käitumine ja suhtlemine üks peamiseid põhjuseid, miks klientidele antakse madalam hinne kui viis punkti.
  • Oota kokkulepitud kohas. Juhi jaoks tähendab kliendi otsimine asjatut sekeldust. Kui tellid Uberi, veendu, et märgid õige asukoha.
  • Ole õigel ajal kohal. Kui tellid Uberit, siis pea meeles, et keskmine sõidu ooteaeg Tallinnas on alla 5 minuti. Lisaks ütleb äpp sulle, kui kaua auto saabumiseni aega on. Kui näed, et ei jõua selleks ajaks, kontakteeru juhiga läbi äpi ja anna talle teada, et hilined.
  • Käitu nii, nagu oleksid oma autos. Kas sa sööksid või jooksid, kui oled enda isiklikus autos? Ära pauguta ustega, ära jäta prügi maha ning ära lõhu autot.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles