Postimees maitseb: kust saab parimaid sõõrikuid? (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA toidukultuuris ülimalt populaarsed sõõrikud on ka Eestis pea igas poes saada. Lisaks sellele on ülimalt populaarsed ka erinevad kohvikud ja söögikohad, mis sõõrikuid pakuvad. Postimees otsustas pimetestis välja selgitada, kust Eestis saab parimat sõõrikut?

Esimesena jõudis maitsjate ette kultuslik Sõõrikukohviku sõõrik, mida iga tallinlane Nõmmel käies vähemalt korra elus proovida on saanud. Maitsjad leidsid, et sõõrik on väga mahlane. «Selline ehtne tavaline sõõrik,» kommenteeris üks sööja. «Natukene vintske võib-olla.»

Sõõrikukohviku sõõrik.
Sõõrikukohviku sõõrik. Foto: Erik Prozes

Teisena võeti pimetestis ette Prisma Rainbow kaubamärgi alla kuuluv šokolaadiga kaetud sõõrik. Maitsjatele meeldis sõõriku tekstuur. «See on väga pehme,» märkis üks. «Seda on lastel ka hea süüa,» lisas teine. Negatiivse küljena tõid maitsjad välja n-ö «sõõriku väntskuse» puudumine. «Rohkem nagu tavaline sai,» kommenteeris sööja.

Prisma sõõrik.
Prisma sõõrik. Foto: Erik Prozes

Kolmas võistleja oli Tallinnas, Narva maanteel asuva Pontšiku kohviku sõõrik. «See on ikka väga rasvane, kohe nagu õline» ütles maitsja. Sööjad leidsid, et sõõrik murdub paremini kui esimene ja teine.

Pontšik sõõrik.
Pontšik sõõrik. Foto: Erik Prozes

Donutsiputkast pärit sõõrikute auk meenutas proovijatele tähekest. «Hästi krõmpsuv, eelmised nii krõmpsuvad ei ole olnud,» leidis üks maitsjatest. Teine lisas, et maitselt on sõõrik väga šokolaadine.  «Võrreldes teistega palju magusam,» märkis maitsja.

Donutsiputka sõõrik.
Donutsiputka sõõrik. Foto: Erik Prozes

Viimane sõõrik oli maitsjate sõnul välja nägemiselt kõige ideaalsem. «See on täidisega!» üllatus üks maitsjatest pärast esimest ampsu. «Järjekordselt väga magus,» sõnas teine. Sõõrikut võrreldi Nutellaga, kuid leiti, et õige sõõrik võiks olla ikkagi natukene rasvasem. «See on rohkem saiane kui sõõrikune,» sõnas maitsja.

Selveri sõõrik.
Selveri sõõrik. Foto: Erik Prozes

Parimaks sõõrikuks hääletasid maitsjad ühehäälselt Sõõrikukohviku sõõriku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles