Hinnavõrdlus: kui kulukas on ühistransport mujal maailmas? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport. Uued MAN City bussid uue Tallinna ühistranspordi ühtse kujundusega. Sellist hakkavad järgima ka uued trammid.
Tallinna ühistransport. Uued MAN City bussid uue Tallinna ühistranspordi ühtse kujundusega. Sellist hakkavad järgima ka uued trammid. Foto: Peeter Langovits

Deutsche Banki selleaastasest hindu võrdlevast raportist «Mapping the World's Prices» selgub, et kõige kulukam on ühistransporti kasutada Londoni, Dublini ja Aucklandi linnades.

Saksa suurpanga koostatud ühistranspordi hindade esikümnesse mahuvad Euroopa riikidest veel näiteks Holland (Amsterdam) ning Šveits (Zürich). Arvesse on võetud kuupiletite hindu täiskasvanutele. Meie lähinaabritest on kõige soolasema hinnaga ühistransport Rootsi pealinnas Stockholmis (82,8 eurot kuus), samas kui Helsingis saab bussiga sõita 52 euro eest kuus.

Eesti ega teiste Balti riikide hindu raportisse ei kaasatud. Tallinnas maksab ühistranspordi kuupilet mittetallinlasele 23 eurot (täishind), Tartus aga tuleb selle eest välja käia 15,34 eurot. Maailma riikidega võrreldes on need väga soodsad hinnad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles