Toidud, mille mullivesi teeb märksa kohevamaks ja maitsvamaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mineraalvesi teeb pannkoogid kohevamaks.
Mineraalvesi teeb pannkoogid kohevamaks. Foto: Panthermedia / Johann Helgason

Mineraalvesi on imehea janukustutaja, aitab riietelt plekke eemaldada ning teeb ka pannkoogid ja vahvlid kohevamaks.

Kuna mineraalvees leiduvad mullid paisuvad kuumutades, siis võib mullivett lisada mõndadesse toitudesse selleks, et saavutada kohevam ja kergem tekstuur, kirjutab FoodHacks.

Smuuti. Huvitavama tulemuse saamiseks lisa järgmisel korral banaanile, õunale, pirnile, maasikatele ja teistele smuuti koostisosadele ka mullivett ning blenderda see ühtlaseks joogiks. Kui soovid, et smuuti jääkski veidi gaasilisem, siis ära teisi vedelikke (mahla, piima jm) selles kasuta.

Vahvlid ja pannkoogid. Nende tainas on sarnane ning mullivesi aitab neil veidi paisuda ja kohevamaks muutuda. Mullivee võib vastavalt retseptile asendada tavalise veega või lisada seda piimaga pooleks.

Keedetud juurviljad. Huvitav soovitus on keeta juurvilju mineraalvee sees. Nõnda muutub nende värv kirkamaks, need valmivad kiiremini ning tänu bikarbonaadi sisaldusele saad lisatava soolaga veidi kokku hoida. Juurviljad peaksid potis valmima kolme kuni viie minutiga.

Omlett. Piima asemel või piimaga koos tasub omletile lisada mineraalvett, mis teeb ka selle kohevamaks ja maitsvamaks - omlett ei maitse enam kunagi samamoodi nagu mullivett kasutades.

Tainas. Ka kookide, pirukate ja teiste küpsetiste valmistamisel võid katsetada mulliveega – halvemaks ei saa see tulemust mingil viisil muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles