Uue süsteemi järgi peab igas hotellis olema restoran

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõisa hotell on üks kolmest, millel on viis tärni.
Pädaste mõisa hotell on üks kolmest, millel on viis tärni. Foto: Marina Puškar

Ehkki maist kehtima hakkav üle-Euroopaline hotellitärnide süsteem Hotelstars seda ette ei näe, on Eestis kehtestanud nõude, et kõigis hotellides, ka üht tärni omavates, peab olema restoran.


See nõue tekitas ühtset Euroopa hotellitärnide süsteemi Hotelstar tutvustaval seminaril majutusasutuste omanike ja juhtide seas hämmingut. Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tärnisüsteemi projektijuht Raigo Triik arvas, et ehk saab siin teha siiski mööndusi ja tegelikult piisab hommikueinet pakkuvast söögikohast.

Osa hotellidele esitatavatest miinimumnõuetest tulenevad nimelt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majutusasutustele kehtivatest tingimustest. Ühetärnihotelli tubades peavad olema veel: dušš või vann ja WC, igapäevane koristus, puldiga juhitav teler, laud ja tool, seep, hommikusöök ning joogid saadaval.

Tärnide lisandudes tuleb nõudeid juurde, kuni selleni, et viietärnihotellis ootavad külastajaid kas lilled või kingitus, seal on toateenindus, intenetiühendusega arvuti ja palju muud.

Uue süsteemi erinevused vanaga võrreldes on, et tärnid omistatakse viieks aastaks ja kontroll toimub igal aastal, samuti see, et lisaks miinimumnõuetele saab tärnide jaoks punkte koguda ka teeninduse ja üldise miljöö eest, mida varem polnud.

Tärnide taotlemine on tasuline: ühe tärni hind on 25 eurot, millele lisandub ühe toa hind üks euro aastamaksuna. Triigi sõnul tasub aga see igal juhul ära, sest tärnid on kui kvaliteedimärk, mis kliente kohale toob. Tema sõnul hakkab Eestis tõenäoliselt kõige rohkem olema kolme- ja neljatärnihotelle.

Hotellidel on võimalik taotleda kuni viis tärni, motellidel aga kuni kolm tärni. Kõrgeim tase on superior, mis tähendab juba luksushotelli.

Praegu on paljud Eesti hotellid hoopis tärnideta – nad kas pole neid taotlenud või saanud.

Hetkel on Eestis 3 viie tärniga pärjatud hotelli: Schlössle, Telegraaf ja Pädaste. Neljatärnihotelle on 10, kolme tärniga samuti 10 ja kahe tärniga 2 hotelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles