Farmi Piimatööstus kõrvaldas müügilt keemiahaisuga pudingu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi mannapuding maasikamoosiga.
Farmi mannapuding maasikamoosiga. Foto: Liis Treimann / Postimees

Farmi Piimatööstus kõrvaldas müügilt ning saatis laborisse analüüsimiseks mannapudingu, mis tarbijate väitel oli keemialõhnaline.

«Ostsime Prismast lapse lemmikut: mannapuding maasikamoosiga. Lahti tehes lõi ninna kohutav keemia lõhn. Maitse oli sama jube. Teavitasin Prismasse, aga hommikul olid sama kuupäevaga pudingud müügil. Ostsime uue ja tegime kohe kassa juures lahti. Ikka sama jubedus. Lõpuks siis korjas pood nad ära,» kirjutas nädalavahetusel sotsiaalmeedias üks tarbija.

Postitus levis kulutulena ning väidetavalt pöördus ta ka otse tootja poole, kes vastas, et enne nad sellest avalikkust ei teavita, kui on välja selgitanud, mis pudingisse sattus.

Laupäeva pärastlõunal avalikustaski Farmi oma Facebooki lehel, et seoses tehnoloogiliste probleemidega on nad sunnitud müügilt kõrvaldama mannapudingu maasikamoosiga, mille säilivustähtaeg on kolmas juuni.

Farmi turundusjuht Ruta Kallaspoolik kinnitas Postimehele, et tänase (29.05.) seisuga on Farmi tagasi kutsunud konkreetse maasikatega mannapudingu partii, mille osas saadi tagasisidet, et pudingul esines kõrvalmaitset.

«Suhtume sellistesse teadetesse väga tõsiselt ja selleks, et kindlaks teha toote kõrvalmaitse põhjus, saatsime toote Tartusse biotehnoloogia arenduskeskusesse laiendatud spektriga mikrobioloogiliste analüüside teostamiseks. Laborianalüüsidega läheb veel aega, kuid omalt poolt oleme praeguseks läbi vaadanud selle toote valmistamisega seotud dokumendid ja protseduurid ning tänase seisuga ei ole avastanud tootmisprotsessis kõrvalekaldeid,» kirjeldas Kallaspoolik. Tema sõnul esines tootega probleeme kolmel tarbijal. 

Farmi palub probleemide korral pöörduda nende poole meilitsi aadressil piim@farmi.ee ning vabandab tarbijate ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles