Eesti läheb üle uuele hotellitärnide süsteemile

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sokos Hotel Viru avas Tallinn 2011 Euroopa kultuuripealinna raames Eesti esimese hotellimuuseumi Viru hotell ja KGB.
Sokos Hotel Viru avas Tallinn 2011 Euroopa kultuuripealinna raames Eesti esimese hotellimuuseumi Viru hotell ja KGB. Foto: Liis Treimann

2. maist hakkab Eestis hotellidele ja motellidele kehtima uus üle-euroopaline tärnisüsteem, teatas hotellide ja restoranide liit. Uues süsteemis kontrollitakse majutusasutusi kord aastas, seni tehti seda kord kolme aasta jooksul.

Euroopas on uue Hotelstars tärnisüsteemi järgi klassifitseeritud juba rohkem kui 17 000 hotelli seitsmes riigis. Uuele süsteemile üleminekust on teatanud ka Läti ja Leedu.

Hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimehe Feliks Mäguse sõnul suurendab üle-euroopaliselt ühtse tärnisüsteemiga liitumine Eesti atraktiivsust turistide silmis ning ühtlustab ja tõstab majutusteenuse kvaliteeti.

«Kliendile tähendab Eesti kuulumine üle-euroopalisse ühtsesse tärnisüsteemi võimalust paremini orienteeruda hotellide valikul ning pakub seeläbi ootuspärast kvaliteeti,» ütles Mägus.

Eestis on tärnid 23-l majutusettevõttel. Hotelstar tärnisüsteem kehtib alates 2010. aastast seitsmes Euroopa riigis: Šveitsis, Saksamaal, Austrias, Ungaris, Tšehhis, Hollandis ja Rootsis. Ühtsete põhimõtete alusel antakse järkusid ehk tärne välja nii hotellidele kui motellidele. Hotellide tärnid on vahemikus ühest viieni ja motellidel kuni kolmeni.

Eestis annab tärne hotellide ja restoranide liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles