Hingemattev virtsahais häirib elanike igapäevaelu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobusesõnnik. Foto on illustratiivne.
Hobusesõnnik. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Juba mitu päeva hoiavad Saaremaal Lääne-Saare valla Aste aleviku elanikud aknaid kinni ja lähevad õue vaid äärmisel juhul, sest asulas leviv hais muudab väljasolemise väljakannatamatuks.

Kevadeti põldude väetamisel levinud virtsahais on aleviku elanikke häirinud varasematelgi aastatel, kuid nii tugevat lehka pole ammu olnud, kirjutab Saarte Hääl.

«Lapsed ei taha õues olla, hais on lihtsalt niivõrd kõva,» ütles Aste lasteaia õpetaja Merle Muld. Õpetaja sõnul pole haisu eest pääsu isegi lasteaia siseruumides. Väljas pesu kuivatada ja õues toimetada ei saa, ilma et lehk jääks riietele.

Kohalike arvates toob tuul suure tõenäosusega haisu ümberkaudsetelt põldudelt, kuhu kevadeti laotatakse lähedal asuvast sigalast pärit sõnnikut.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul on Aste ümbruse põldudele läga laotamiseks luba antud - sõnnikut laotatakse vastavalt seadustele ja mingit rikkumist pole sellega seoses toime pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles