Maailmatasemel veini saab kätte seitsme euroga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldi auhinnatud vein «Côtes de Provence Rosé».
Aldi auhinnatud vein «Côtes de Provence Rosé». Foto: Aldi

Saksa toidupoeketi Aldi toodetav roosa vein «Côtes de Provence Rosé» teenis hiljuti mainekal veinide võistlusel «The International Wine Challenge» omas klassis hõbemedali.

Vaid 5,99 naela (~6,8 eurot) maksev kuiv roosa vein võistles mitu korda kallimate ja kuulsamate veinidega ning suutis tõestada, et tippkvaliteet ei pea maksma üüratut hinda, kirjutab Business Insider.

«Veinil on õrn, kuid samas intensiivne suviste puuviljade maitse koos peenete vürtsinootidega. See on ideaalne kaaslane grillitud kala ja salatite juurde,» kirjutab veini kohta poekett Aldi koduleht. Ka veinivõistlusel märgiti ära, et selles on tunda maasikate, valgete puuviljade ja pehmete vürtside hõngu.

Aldi ostudirektor Tony Baines märkis, et veini loomisel on koostööd tehtud tuntud veinimeistri Jean Claude Mas’ga, et muuta arusaamu prantsuse veinist, mida peetakse tihti kalliks või isegi ülehinnatuks. Seega on neil rõõm näha, et ka soodsat, kuid samas kvaliteetset poe oma kaubamärgitoodet tunnustati maineka tiitliga.

Kuna veini toodetakse ja müüakse peamiselt Aldi poodides, siis Eestis teadaolevalt seda kahjuks müügil pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles