Venemaa otsib võimalusi toiduainete hinnatõusu peatamiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: Mihkel Maripuu

Hinnatõusu on väga raske tagasi hoida olukorras, kus kohalikul põllumajandusel seisavad ees rasked ajad, kuid nende ületamiseks tuleb rangelt täita kaubandusseadust, ütles Venemaa esimene asepeaminister Viktor Zubkov.


Zubkov pani kohtumisel kohalike võimude esindajatega neile ette hoida hinnad pideva kontrolli all, kirjutab Kommersant.ru. Ta avaldas hämmingut selle üle, et mõningad kubernerid olid halvasti kursis toiduainete jaehindadega kauplustes.

«Te peate alustama oma tööpäeva sellest, et lähete ja vaatate, mis toimub kauplustes,» nõudis asepeaminister. Lisaks kutsus Zubkov kubernere üles asutama põllumajandussaaduste müügiks turgusid.

Riigiduuma asespiiker Vladimir Žirinovski pani toiduainete inflatsiooni pidurdamiseks ette luua toiduga tegelev erikomisjon või eraldi ministeerium. «Tuleb lahendada sotsiaalse toitlustamise küsimus. Meil on palju koole, ülikoole, armeeüksusi ja karistusasutusi,» selgitas ta oma mõtet peaminister Vladimir Putinile.

Lihaliidu president Mušeg Mamikonjan ütles, et iga koolilaps teab, et hindu alandab pakkumise suurenemine. «Ainult see saab vilju kanda. Pakkumise suurendamiseks tuleb luua võrdsed tingimused konkureerimiseks suurtele ja väikestele tootjatele,» lausus ta.

Ettevõtete grupi «Viktoria» juht Nikolai Vlasenko soovitas aga hindade reguleerimiseks tõsta Venemaal tootlikkust ja stilmuleerida ettevõtlikkust. Riiklikku hindade reguleerimist, nagu see toimus Nõukogude ajal, nimetas ta lolluseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles