Kasulikud nõuanded, kuidas suvel parem töö leida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui unistad paindlikust tööst otse rannas palmi all, tasub seda otsida just suvel, mil ideed on lennukamad ja pakkumised huvitavamad.
Kui unistad paindlikust tööst otse rannas palmi all, tasub seda otsida just suvel, mil ideed on lennukamad ja pakkumised huvitavamad. Foto: Panthermedia / Yuliya Trukhan

Suvi on hea aeg uue töö otsimiseks või karjääripöördeks, sest palju pakutakse hooajatöid, kus võid parimast küljest näidata ja hoogsalt edasi areneda.

CV Online'i blogi annab nõuandeid, kuidas suvel karjääris kannapööret teha.

Loo kontakse

Jahedama ilmaga tasub külastada ettevõtete korraldatavaid üritusi, konverentse ja seminare, kus sõlmida uusi kontakte. Networking ehk suhtlusvõrgustiku loomine on üha kasvav trend ning võimalusi on mitmeid – nii tasuta seminare, konverentse, koolitusi kui ka üritusi sümboolse tasu eest. Suvi on hea aeg värskendada ning täiendada oma teadmisi, seega hoia silmad lahti ning väisa vahvaid üritusi, et sinu võidud tööturul oleksid veelgi lennukamad.

Kuula sõbra nõu

Suveõhtul grilli ääres küsi sõpradelt nõu töökohtade osas, sest kindlasti on kellegi tuttaval abikäsi tarvis. Niisamuti võib sõbra soovitus ikka vett pidada – mitme peale moodustate suurema suhtlusvõrgustiku ning sobilik tööpakkumine võib olla käeulatuses. Soovides kanda kinnitada püsivamale kohale, on suvi samuti suurepärane aeg kohanemiseks uues ettevõttes.

Iga uus klikk võib tuua midagi uut

Ära unusta suvel ka tööportaali kiigata. Tööpakkumisi meeldivas valdkonnas lisandub pea igapäevaselt, seega leiad sealt inspiratsiooni. Lisaks avastad ka enda kohta midagi uut – näiteks mere ääres on eriti vabastav analüüsida, mida on sul tööandjale pakkuda, millised on su tugevused, nõrkused ning ootused tulevikutööandjale.

Värskenda CV-d

Suvenauding vabastab loovuse, seega on õige aeg vaadata üle enda sotsiaalmeedia profiil kui ka CV. Tee sõprade või pere seltsis ajurünnak, mida on oluline CV-s kajastada, kuidas nemad sind näevad ning millise info jagamist võiks vältida. Tutvu huvipakkuvate töövaldkondade ja -kuulutustega ning kombineeri CV-s enda oskused ja teadmised koos lihtsa disainiga. Enda sotsiaalmeediaprofiilidele pilku peale heites vaata üle, kas sealgi tasuks teha suvine puhastus.

Jää iseendaks

Suvi on täiuslik aeg muutusteks, kuid ära suvekuumuses iseennast kaota. Kõige tähtsam on üritusi külastades, uusi inimesi kohates ning CV’d ja profiili uuendades iseendaks jääda. Ausus asendab mitmekordselt enesekiitmise või -laitmisega ülepingutamise. Eneseanalüüsimiseks võta hea sõber või pereliige käevangu, et mõtestada koos lihtsalt ja ausalt suheldes lahti sinu võimed ja oskused.

Kümme sammu uue töökoha saamiseks:

  • Koosta eesmärkide püstitamise ja nende mõistmise kava – mõtesta, millises suunas soovid liikuda, mida saavutada, millised on ajalised mõõdikud eesmärkide saavutamiseks. Mida detailsemalt suudad selle pildi endale luua, seda kergem on teha tegevuskava järgmisteks sammudeks.
  • Võta igapäevaselt aega tööportaali külastamiseks, et uurida võimalusi tööturul.
  • Pane kirja enda tugevused ja nõrkused lähtudes enda oskustest, isikuomadustest, käitumuslikest harjumustest.
  • Kaardista, millised on sinu väärtused ja millised on ootused uuele tööandjale. Millist atmosfääri, töökoormust, töötingimusi ning lisaväärtusi soovid ettevõttes kogeda?
  • Proovi oma tugevused kirjutada sisuliseks motivatsioonikirjaks ja anna seda lugeda mõnele sõbrale või lähedasele. Küsi, mis mõtteid see neis tekitab ning tee vajadusel parandusi.
  • Vaata, milliseid CV’de disainilahendusi pakuvad internetiavarused. Kogu inspiratsiooni ning mõtle, millist disaini tasub rakendada. Mõtle sellele, kuidas sinu CV eristuks teistest kandidaatidest.
  • Kui oled sihikindlalt uue töö otsinguil, pühenda igapäevaselt vähemalt tund, et viia end kurssi huvipakkuva valdkonna uudiste ja viimaste trendidega. Nii saad rakendada oma teadmisi ka tööintervjuudel.
  • Arenda ennast raamatute ja teadusartiklitega. Ka üks raamat või kirjatükk võib muuta su harjumusi, mõttekäike ning avada uusi uksi. Muuda raamatute lugemine endale harjumuseks.
  • Külasta koolitusi või seminare mõnel huvipakkuval teemal. See on kogunemispaik vähemalt ühe ühise huviga inimestele ja hea võimalus suhtlusvõrgustiku loomiseks.
  • Kirjuta üles, millised ettevõtted on sulle meelepärased ning kus sooviksid kanda kinnitada. Kaardista ära ka need, kel on sulle huvipakkuv tööpakkumine just praegu üleval. Tutvu kuulutusega ning pane end kandideerimiseks valmis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles