Päikesekreemi nipid, mis päästavad su naha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekreem.
Päikesekreem. Foto: SCANPIX

Suvel viibime palju õues päikese käes, mistõttu tuleks erilist hoolt kanda oma naha eest. RealSelf.com järjestas kuus nippi, mis aitavad päikesepõletust vältida.

Päikesekreemist jumestuskreem ei pruugi toimida

Juhul kui sinu jumestuskreem ei sisalda laia spektrilist päikesekaitset ja sa ei kanna seda uuesti nahale iga mõne aja tagant, ei ole sellest mingit kasu. Võib-olla ainult siis, kui kasutad seda vaid selleks, et korra autoga poes käia. Kui plaanid aga pikemalt õues olla, siis tuleks ikkagi kasutada päikesekreemi.

Kanna uus kiht päikesekreemi iga kahe tunni tagant

Päikesekreemis olevad aktiivsed koostisosakesed lagunevad UV-valguse mõjul. Selleks, et SPF tase oleks kõrge, tuleb päikesekreemikihti iga kahe tunni tagant värskendada.

Üks supilusikatäis katab kogu keha

Enamik inimesi kannab endale poole vähem päikesekreemi peale, kui nad tegelikult vajaksid. Ära unusta kaitsta ka oma huuli, kasuta selleks huulepalsamit, millele on märgitud kaitse vähemalt SPF 30.

See ei anna põhjust terve päev päevitada

Päikesekreem ei ole mitte kunagi 100-protsendilise kindlusega ja väga vähesed meist jälgivad kasutusjuhendit. Selleks, et nahka hoida, tuleks lisaks päikesekreemi kasutamisele varjus püsida ja nahka katta (mütsid, päikeseprillid).

Päevituskreem tasemega SPF 10 ei kaitse

Arstide sõnul päikesekreemid alla 15 SPF tase ei kaitse vähki haigestumise eest.

Ära oota, kuni oled päikese käes, et end määrima hakata

Päikesekreemi tuleks peale kanda kas tund või pool tundi enne väljaminekut. Sellisel juhul jõuab kreem nahka imenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles