Saaremaa kasemahlajoogid jõuavad müügile USAsse ja Singapuri

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasemahl on vana traditsiooniline jook nii Põhja- kui ka Ida-Euroopas.
Kasemahl on vana traditsiooniline jook nii Põhja- kui ka Ida-Euroopas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Saaremaiste kasemahlajookide tootjal Öselstuff OÜ-l õnnestus rahvusvahelisel rahastusplatvormil koguda 24 000 eurot, millega saavad nad tootmise ja ekspordiga alustada.

Anne-Liis Theisen Öselstuff OÜ-st ütles, et neid toetas ühisrahastusplatvormil Kickstarter 141 inimest ja lõplikuks summaks jäi 24 381 eurot, vahendab Saarte Hääl. Toetajaid oli USA-st kuni Singapurini, muuhulgas ka Lõuna-Aafrika Vabariigist ning mitmest Euroopa Liidu liikmesriigist - Saksamaalt, Šveitsist, Skandinaaviamaadest ja Suurbritanniast.

Edasimüüjaid leiti Kickstarteri abil USA-sse, Lõuna-Aafrikasse ja Singapuri. «Millal neis riikides meie mahlajooke osta saab, ei oska veel täpselt öelda, aga tõenäoliselt järgmisel hooajal,» oli Theisen tuleviku suhtes optimistlik.

Kasemahlajoogid tema sõnul paraku kuskil veel müügil ei ole. «Kickstarterist saime raha kätte umbes nädal tagasi ning saame nüüd vajalikud materjalid tellida ja maksta. Loodame lähinädalatel tootmisega alustada, niipea kui vajalikud paberitööd ja materjalid valmis on ja kohapeal,» lisas ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles