Millenniumlaste toidud võivad olla lahendus rasvumisele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millenniumlased söövad trendikaid ja tervislikke toite.
Millenniumlased söövad trendikaid ja tervislikke toite. Foto: SCANPIX

Piisab vaid nädalavahetusel Instagramis ringi vaadata, kui saab selgeks, millised on millenniumlaste toitumisharjumused.

Avokaado, hummus ja pähklivõi on vaid osake millenniumlaste menüüst, vahendab The Independent. Nende lemmiktoidud on trendikad ja tervislikud.

Uue uuringu kohaselt aitavad need samad toidud ka rasvumise vastu. USA Georgia ülikooli uurijad on leidnud, et hetkel moes olevad toidud on rikkad polüküllastamata rasvade poolest ja muudavad meie isu.

Lisaks tervislikkusele parandavad avokaado, kinoa, kikerherned, lõhe, tšiiaseemned, oliiviõli ja pähklid ka mälu ja arendavad inimest kiiremini probleemidele lahendusi leidma.

Georgia ülikooli teadlased uurisid 18–35-aastaseid inimesi – ühes sõid polüküllastamata rasvu sisaldavaid toite ja teised mitte. Katsealustelt küsiti, kui näljasena nad ennast tunnevad või kui täis nende kõht on ja kui palju nad suudaksid veel süüa.

Selgus, et need, kes sõid polüküllastamata rasvu sisaldavaid toite, tundsid, et nende kõht on rohkem täis kui need, kes ei söönud polüküllastamata rasvu sisaldavaid toite.

«Isutekitavatel hormoonidel on oluline osa selles, kui palju me sööme,» sõnas uuringu autor Jamie A. Cooper. «Tulemuseks saime, et polüküllastamata rasvu sisaldavaid toidud nagu näiteks pähklid, muudavad meie söögiisu nii, et me tunneme, et kõht on kauem täis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles