Eesti reisijad saavad Egiptuses toidumürgistusi ja Austrias suusatraumasid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamisel võivad ka profid kukkuda.
Suusatamisel võivad ka profid kukkuda. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

2010. aastal maksis If Kindlustus reisikahju eest kokku 8,8 miljonit krooni hüvitisi, kusjuures enim juhtus kahjusid Egiptuses, kus esineb toidumürgitusi, ja Austrias, kus on palju suusatraumasid.


Hüvitiste mahult olid esikohal meditsiinikulud, millele järgnesid reisitõrke ja pagasi kadumisega seotud kahjud.

«Keskmiselt sõlmib iga päev meil reisikindlustuse lepingu üle saja inimese ja kindlustusmaastikul on see muutunud üheks populaarsemaks tooteks,» sõnas If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Terje Rabe.

Ta lisas, et kindlasti mängib siin olulist rolli ka poliisi sõlmimise lihtsus ja kiirus, mis on omakorda tingitud e-teenuste kiirest arengust. Statistika järgi kulub reisikindlustuse sõlmimiseks internetis keskmiselt kolm minutit, SMSiga sihtriiki jõudes saab sõlmida lepingu ka siis, kui kodus see reisituhinas ununes.

Kindlustuse statistika kohaselt juhtub enim õnnetusi Egiptuses - peamiseks põhjuseks toidumürgitused. Teist kohta hoiab suusatraumade rohkusega silma paistev Austria, tööõnnetusi on aga enim Põhjamaades.

«Suusareisile minnes soovitame alati võtta suusatamise lisakaitse. Isegi kui tuntakse ennast profina, võib õnnetuse põhjustada samal nõlval esimest sõitu tegev algaja. Üks kopterisõit läheb õnnetusse sattujal maksma ligi 2000 eurot,» selgitas Rabe.

Eksootilisematest sihtkohtadest on sel aastal olnud populaarseim Taimaa, kus on registreeritud ka mitmeid traumasid ja haavu, mis sealses kliimas visalt paranevad.

«Raskeimate kindlustusjuhtumitena võib siiski välja tuua vanemate inimeste tõsisemad tervisehädad: infarktid ja insuldid ning suusamägedel toimunud traumad,» kommenteeris isikukahjude käsitleja Kadri Puna.

Viimase kuu jooksul on suurenenud ka õnnetusjuhtumi kindlustuse soetamine koos reisikindlustusega. «Siin võib seoseid näha nii viimasel ajal Aasias toimunud looduskatastroofidega, eestlaste röövimisega Liibanonis kui ka rahutustega Egiptuses. On loomulik, et inimesed muutuvad selliste juhtumite tulemusena oluliselt ettevaatlikumaks,» lisas Rabe.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles