Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Tasub teada: miks võiks lõikelauda vesinikperoksiidis leotada

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Saada vihje
Toorelt lihalt satuvad bakterid lõikelauale. | FOTO: panthermedia.net / Volodymyr Melnyk

Tuleb välja, et lõikelaua pesemine nõudepesuvahendi ja kuuma veega ei ole bakterite hävitamiseks piisav, seda eriti juhul kui lõikelauda kasutatakse toore liha lõikamiseks.

Väljaande The Mirror majapidamisnippide ekspert Stephanie C. sõnul sobib nõudepesuvahend hästi pottide, pannide ja nõude pesuks, kuid lõikelaudade puhul jääb üksi pesuvahendist väheks. Kraanivesi ega isegi mitte keev vesi koos pesuvahendiga pole piisav, et lõikelaual häviks pesuga kõik tervisele kahjulikud bakterid.

Kuna lõikelaudu kasutatakse tihti peale toore liha lõikamiseks tuleb olla eriti ettevaatlik, et takistada bakterite levikut lõikelaua kaudu teistele toiduainetele. Toore liha kaudu võivad levida salmonella, koli- ja listeeriabakterid ning isegi parasiidid. Selleks, et bakteritest täielikult lahti saada, soovitab ta lõikelaudu leotada pärast igat kasutuskorda vesinikperoksiidis ja seejärel üle pesta, et tagada täielik puhtus.

Tagasi üles