Veel üks ohtlik ilutrend: päikesekreem asendatakse Coca-Colaga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia / Arne Trautmann

Suvejume otsingutel on inimesed katsetama hakanud Coca-Cola määrimisega nahale, mis väidetavalt peaks päevitumist kiirendama. Tegu on aga ühe veidraima ilutrendiga, mis teeb nahale pigem karuteene ega ole sugugi ohutu.

Nahaarstid tõdevad, et Suurbritanniast alguse saanud Coca-Cola trend ei ole nahale ohutu, sest limonaad on happeline ning võib nahka pehmendada ja naharakke nõrgendada, mis omakorda tekitab suurema tõenäosuse päikesepõletus saada, vahendab Independent. Nii on UV-kiirgusel suurem võime nahale tungida, surnud naharakke sulatada ning intensiivne ja valulik põletus tekitada.

Coca-Cola näib samuti kummalisest käitumisviisist teadlik olevat, sest nende briti veebilehel korduma kippuvates küsimustes on välja toodud päring, kas jooki tohib kasutada kaitsena päikese eest. «Kuigi me armastame Coca-Colat, ei soovita me seda sellisel moel kasutada. Seal pole mitte mingisugust päikese eest kaitsvat faktorit – see on kõigest karastusjook!» seisab vastuses.

Päevitades tasub meeles pidada, et vältida tuleks väga intensiivset päikest, jälgida päevitamisel mõõdukust ning kanda nahale piisav kogus päikesekaitsekreemi keskeltläbi iga paari tunni tagant, sest see on ka ainus, mis nahale kaitse tagab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles