Vargad jahivad kalleid Samsungeid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Telefonivarguste arv kipub suvel mitmekordistuma, sest inimesed liiguvad rohkem ringi ning hoiavad seadet taskus nähtaval kohal, kus see ahvatleb pikanäpumehi.

Tele2 statistika kohaselt moodustasid I poolaastal varastatud telefonidest 47 protsenti Samsungid ja mudelitest paistis eriti silma kallite, 800 eurot maksvate Samsung S7 Edge’ide kadumised.

Elisa aasta esimese viie kuu statistika kohaselt moodustavad varastatud seadmetest 39 protsenti Samsungi telefonid, 21 protsenti Apple’i seadmed ja 39 protsenti teiste tootjate telefonid (näiteks Sony, Huawei).

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi otsivad pätid teadlikult kalleid mudeleid, sest Samsungitele järgnevad samuti kallihinnalised iPhone 6 ja 6S telefonid, millele on järelturul suur nõudlus ja vargal seega ka kerge edasi müüa. Seepärast peab suvel olema eriti hoolikas nii väliüritustel, parkides, tänavatel ja mujal rahvarohketes kohtades liikudes.

«Kui keskmiselt tehakse meile kuus 70 varguse- või kadumisavaldust, siis suvel hüppab see arv 165ni. Et probleeme vältida, ärge hoidke telefone tagataskus või jätke muruplatsile. Samuti kasutage Android Device Manageri ja Find My iPhone’i tüüpi rakendusi, mis aitavad jalutama läinud seadme positsioneerida,» lisas Seliov.

Telia kommunikatsioonijuhi Katrin Isotammi sõnul pole nemad suurt varguste arvu kasvu hetkeseisuga täheldanud.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul kindlustavad paljud kliendid oma seadmed nutikindlustusega nii varguste kui ka erinevate õnnetusjuhtumite vastu. 2017 aastal on ligi veerand kõikidest Elisas müüdud nutiseadmetest kindlustatud.

Telefoni varguse korral tuleb kiirelt võtta ühendust oma mobiilioperaatori klienditeenindusega, et SIM-kaart ja kõik teenused sulgeda.

Kui on kahtlus, et sulle on müüdud varastatud telefon, saab seadme päritolu mobiilioperaatori musta nimekirja alusel IMEI-koodi järgi kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles