Lugeja küsib: kas väikelast tohib Uberis ja Taxifys turvatoolita sõidutada? (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi turvatoolis. Pilt on illustratiivne.
Beebi turvatoolis. Pilt on illustratiivne. Foto: panthermedia.net / Tatiana Kostareva

«See teema on kõigile taksoteenust kasutavatele lapsevanematele akuutne. Küsimus seega: kui Uberid-Taxifyd on nüüd taksodega võrdsed, siis kas nendes võib ka alla kolmeaastast last turvatoolita vedada?» küsis lugeja.

Vastab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Hindrek Allvee.

Alates 1. novembrist, mil uus taksovedude regulatsioon jõustub, loetakse Uberi ja Taxify kaudu teenuse osutamine taksoteenuseks ja teenust osutavad sõidukid taksodeks. See tähendab ühtlasi, et neile kohaldub liiklusseaduse § 36 lõike 9 regulatsioon ehk takso tagaistmel tohib alla kolmeaastast last sõidutada täiskasvanud sõitja süles tingimusel, et last süles hoidev sõitja on turvavööga kinnitatud ja tema süles on üks laps.

LS § 36 lõike 9: «(9) Takso tagaistmel alla kolmeaastase lapse sõidutamisel ei ole lapse turvaseadme kasutamine kohustuslik. Alla kolmeaastast last tohib takso tagaistmel sõidutada täiskasvanud sõitja süles tingimusel, et last süles hoidev sõitja on turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud ja tema süles on üks laps. Vanemate kui kolmeaastaste laste sõidutamisel takso tagaistmel tuleb vähemalt üks laps kinnitada turvavöö padja ja sõltuvalt lapse kasvust kas täiskasvanu turvavöö või ainult selle vöörihmaga või muu nõuetekohase turvaseadmega. Ülejäänud laste sõidutamisel takso tagaistmel tuleb kasutada vähemalt täiskasvanu turvavöö vöörihma.»

Loe lähemalt siit ja siit, mida tähendab sõidujagajate võrdsustamine tavaliste taksodega ning milliseid muudatusi see kaasa toob.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles