Kuus levinumat müüti õlle kohta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans/ Panthermedia

Õlu on üks populaarseimaid alkohoolseid jooke maailmas ning selle kohta levib ka palju müüte, mis tegelikkusele ei vasta.

Business Insider vestles õllespetsialistidega ja uuris välja, millised väited õlle kohta tegelikult paika ei pea.

Müüt number 1 – Tumedad õlled on kangemad õlled

Õlle värv ei ole kuidagi seotud selle alkoholi- või kalorisisaldusega. Tumeda õlle viljaterasid on lihtsalt kauem röstitud.

Müüt number 2 – Õlut tuleb serveerida jääkülmalt

Serveerimistemperatuur sõltub siiski õlle sordist. Näiteks peaks India Pale Ale'i ja Pilsneri temperatuuriks olema 5-7 kraadi ja kangemate sortide puhul 13 kraadi.

Müüt number 3 – laagriõlu ja pilsner on samad asjad

Pilsnerid on lihtsalt üheks laagrite tüübiks. Pilsnerid on kuldsed ja värskendavad, aga laagerõlled võivad olla ka tumedad, linnaselised ja kanged.

Müüt number 4 – Purgiõlled on odavad

Purgid on lihtsalt parim viis õlle hoiustamiseks, sest nad kaitsevad pudelitest paremini valguse ja õhu eest, mispärast võib neil olla ka soodsam hind.

Müüt number 5 – Käsitööõlu muutub ajaga paremaks

Kõrge alkoholisisaldusega õlled võivad aja möödudes minna paremaks, aga humalast õlut nagu näiteks India Pale Ale tuleks tarbida kohe.

Müüt number 6 – Kõik õlled maitsevad ühtemoodi

Õllestiilid erinevad kardinaalselt, leidub nii magusaid ja lahjasid kui mõrusid ning kangeid õllesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles