Saaremaal jookseb autode ette rohkelt metsloomi

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavaheteedel liigeldes tasuks olla eriti ettevaatlik.
Metsavaheteedel liigeldes tasuks olla eriti ettevaatlik. Foto: Elmo Riig

Saaremaal liiklejatel tuleks olla metsloomade osas eriti tähelepanelikud, kuna suvisel ajal on ka loomad aktiivsemad ning kindlustusseltsi statistika järgi toimub just Saaremaal teiste maakondadega võrreldes rohkem metsloomadele otsasõite.

Saaremaal suviseid üritusi külastavatel inimestel palutakse liikluses eriti tähelepanelik, kuna enamasti on inimesed kaugemalt kohale sõitnud ning ei tunne kohalikke teid ja olusid ning kojusõit toimub tihtilugu hilisemal kellaajal kui õues hakkab pimedaks minema, vahendab Saarte Hääl.

Salva Kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees märkis, et inimesed ise enamasti metsloomadele otsasõitude puhul õnneks ise viga ei saa, kuid välistatud ei ole seegi. «Põdraga kokku sattudes võivad olla kahjud suured, aga väiksemad loomad tekitavad pigem kahju sõidukile, mis võib ka ulatuda mitme tuhande euroni,» selgitas Plees.

Lisaks tuleks ohutuse tagamiseks kindlasti teiste sõidukitega hoida piisavat pikivahet ning olla eriti tähelepanelik metsavahelistel teedel.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles