Kunstmurutehas töötab toetusrahade eest välja mobiilse tehase

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstmuruväljak.
Kunstmuruväljak. Foto: Margus Ansu

Ühe võimaliku kohana ka Põltsamaa vanasse spordihoonesse kavandatud kunstmurutehas sai KIK-ist toetusraha, mille abil plaanitakse välja töötada mobiilne tootmisliin.

Advanced Sports Installations Europe ASi omaniku Raul Lättemäe sõnul töötab nende ettevõte Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetuse abil välja kunstmuruväljakute aluskihi (e-layer) purustamise ja ümbertöötlemise liini, mis tuleb täielikult mobiilne. «Kuna see rajatakse veoki haagisele, siis puudub sel igasugune vajadus laopinna ja siseruumide järele,» sõnas Lättemägi.

Tulevik on veel lahtine aga Põltsamaa tootmishoone puhul, sest vana spordihoone müügiotsus on kohtus vaidlustatud.

Infoportaal Põltsamaa.Info kirjutas, et Löök Ehitus kaebas 30. juunil Tartu halduskohtusse Põltsamaa linnavolikogu otsuse, millega linn võõrandas Pajusi maantee 18j kinnistu otsustuskorras Advanced Sports Installations Europe aktsiaseltsile. See hoone oligi mõeldud kunstmurutehase rajamiseks.

Põltsamaa tootmishoone soetamine pole Lättemäe sõnul KIKi toetusrahadega seotud.

«Põltsamaa on üks võimalik asukoht kunstmurukatte plastigraanuliteks ümbertöötlemise tehasele, mis annaks toorainet erinevat plastitööstusele. KIKi toetusraha see projekt saanud ei ole,» selgitas ta

KIK otsustas toetada jäätmete korduskasutuseks ettevalmistamise ja ringlussevõtu projekti, Advanced Sports Installations Europe projekt sai Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERF) toetust 137 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles