Terviseamet leidis allergiat tekitavad lastekingad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Terviseamet

Terviseamet leidis tavalise järelevalve käigus müügilt lastekingad (pildil), mis sisaldasid allergiat tekitavad ainet ja palus maaletoojal Adelli Kaubandusel need ostjailt tagasi korjata.


Terviseameti teatel sisaldasid lastejalatsid biotsiidi dimetüülfumaraati (DMF) lubatud piirväärtusest enam kui kümme korda rohkem. Dimetüülfumaraat on biotsiid, mida kasutatakse kaitsena hallitusseente eest ja mis võib põhjustada kontaktdermatiiti.

Selle haigusega võib kaasneda valu, sügelus, ärritus, punetus ja põletus ning mõnel juhul ka ägedad hingamisteedega seotud probleemid.

Adelli Kaubandusel paluti kingad turult kõrvaldada ja informeerida tarbijaid ohtlikest toodetest vähemalt ühe üleriigilise lehe vahendusel. Seda firma tänase Postimehe teadete küljel ka tegi.

Inimesed, kes on selle seeria (art 08-35A, kood 12054) kingi ostnud, võivad need poodi tagasi viia ja neile hüvitatakse toote maksumus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles