Uuring: haritud inimesed põruvad sõidueksamil teistest enam

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam.
Sõidueksam. Foto: SCANPIX

Ülikooliharidusega inimesed põruvad suurema tõenäosusega sõidueksamil kui need, kel ülikool lõpetamata.

Suurbritannia kindlustusfirma kogus andmeid 1564 britilt, kel on juhiload ning leidis, et 59 protsenti neist, kes ei oma ülikoolikraadi, said sõidueksamist esimese korraga läbi, samas kui need, kes olid ülikooli lõpetanud, põrusid esimesel korral eksami 51 protsendil juhtumil, vahendab The Independent.

Need, kes olid spetsialiseerunud loomingulisele valdkonnale, sooritasid sõidueksami pigem esimese korraga, samas need, kelle valdkond oli matemaatika või teadus, said sõidueksami tehtud alles pärast teist korda.

Kindlustusfirma omaniku Charlotte Fieldingu sõnul näitas sõidueksami sooritamiste arv juhi üldoskusi liikluses, sest suur hulk oskusi tuleb alles kogemustega ja aastatega. «See uuring on lihtsalt seos sõidueksami sooritamise ja akadeemiliste tulemuste vahel.»

Oluline on ka sõidueksami sooritamise asukoht. Näiteks kukkusid Londonis sõidueksameid teinud inimesed kaks korda rohkem läbi, kui need, kes eksamisõitu mõnes väiksemas linnas tegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles