Tasub teada: millest sõltub laevapileti hind?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Tallinki koduleheküljelt

Nii mõnelgi reisijal võib tekkida laevapileteid broneerides küsimus, mille järgi määratakse laevapileti hind ja miks on Tallinnast reisi alustades pileti hind soodsam kui Helsingist või vastupidi. 

Suviste puhkuste ajal otsustavad paljud eestlased ette võtta päevakruiisi Helsingisse. Uurides Viking Line'i, Tallinki ja Ecerö Line'i kodulehekülgi, tuleb aga välja, et Soome turistide kruiis Tallinnasse on märksa soodsam, kui Tallinnast alguse saav kruiis Helsingisse.

Hinnapoliitikat selgitab Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektor Margus Hunt: 

Tallink kasutab piletite müügis dünaamilist hinnastamise süsteemi, mis on ilmselt enamusele reisijatest tuttav lennupileti broneerimiskeskkondade kaudu. Dünaamiline hinnastamine tähendab seda, et piletihind (kaasa arvatud Club One kliendi hind) muutub sõltuvalt sellest, kui lähedale jääb reisikuupäev pileti broneerimiskuupäevale ning kui palju on konkreetsele väljumisele juba reisijapileteid müüdud või broneeritud. Seega pileti hind sõltub eelkõige antud reisi täituvusest ning mida varem pilet osta, seda odavamaks see kujuneb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles