Narva arhitektuuripärl on hädas toitlustaja leidmisega

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhitektuuribüroo JVR / Ilya Smirnov

Narva linnale kuuluv Narva linna arenduse sihtasutus korraldab neljanda ja viimase konkursi, et leida teist aastat tühjana seisvasse Joaoru rannahoonesse toitlustaja.

«Kõik Eesti restoranipidajad on pakkumisest teavitatud, saatsime laiali umbes 500 teadet ja huvi on olemas, kui enampakkumine taas luhtub, siis muudame kontseptsiooni ja mängime ruumid teistmoodi välja,» ütles Narva linna arenduse sihtasutuse juhataja Sofja Homjakova ERR-ile.

Vaatamata sellele, et Narva Joaoru rannahoonet peetakse nüüdisarhitektuuri õnnestunuimaks näiteks, on eelmised kolm enampakkumist toitlustaja leidmiseks luhtunud, sest võitnud firmad on pakkumisest taandunud.

«Köögiruumid on planeeritud liiga väiksed, läbimõtlematult ning baari või kuuma toidu jagamise siil meenutab natuke 100-kohalist koolisööklat, kuhu on projekteeritud kallis mööbel,» nentis Narva Linnuse peakokk Indrek Kõverik, kelle arvates on toitlustaja leidmise probleemi põhjuseks hoone absurdne sisemine planeering.

«Tegemist on niisuguse tüüpilise Narva-moodi suurusehullustusega, kus järjekordselt on planeeritud natuke liiga suur objekt, kus tulevad kommunaalkulud üsna kolossaalsed,» ütles Kõverik, lisades, et tema hinnangul kuluks rentnikul ruumide ettevalmistamisele juba 200 000 eurot ja koos üüriga muudaks see äritegemise rannahoones liiga riskantseks, kui just hoone omanik ruumide kohandamist ja mööbli tellimist enda peale ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles