Sirje Niitra: kas tööleping Soome kombel?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: Peeter Langovits

Prillifirma Instrumentarium soomlastest omanikud on hakanud siinseid töötajaid survestama, et need nõustuksid endale kahjulike töölepingu muudatustega.

Kui alla ei kirjuta, pole sul järgmisel päeval Tulika tänavale, kus ettevõte asub, enam asja. Eks seda pattu on karmil masuajal teinud ka mõned Eesti omad ettevõtjad. Aga seda pole küll kuulnud, et töötajaid ükshaaval lukustatud uste taga on töödeldud, kuni need lausa igasuguse töövõime kaotanud.

«Maassa maan tavalla,» oli üks Soome firma juht öelnud, kui ta siin loata ehitamiselt tabati. On teada, et Soomes järgivad soomlased hoolega seadusi. Kas tõesti tundub Eesti neile ikka veel kohana, kus reeglid ei kehti ja inimesi võib jalge alla tallata? Ei tahaks uskuda.

Omapärane on seegi, et Instrumentariumi kohapealsel eestlasest tegevjuhil on rääkimine ära keelatud ja ta ei tea isegi seda, kes ta on. Ei-jah küsimusele vastas ta: «Ma ei saa midagi öelda.» Ja ameti pärimise peale vastas mees: «Mis tähtsust sel on!» Ega vist olegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles