Provintsilinn võitleb kollaste joontega parkimisterrori vastu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvised üritused meelitavad Haapsallu palju turiste, kes pargivad seal, kus seda teha ei tohi.
Suvised üritused meelitavad Haapsallu palju turiste, kes pargivad seal, kus seda teha ei tohi. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Haapsalu on endiselt hädas parkimishuligaanidega – suvitajad ja suurürituste külastajad sülitavad liiklusseadusele ja keelumärkidele ning pargivad väikse linna nii umbe, et õnnetuse korral ei jõuaks sündmuskohale päästeamet ega ka kiirabi.

Haapsalu linnavalitsus tegi uue katse valesti parkijaid korrale kutsuda – tähtsamatesse kohtadesse, kus valesti pargitud autod kõige enam liiklust takistavad, maaliti kollased triibud, vahendab Lääne Elu.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman selgitas, et otsus sündis pärast Itaalia veinipidu koos politsei ja päästeametiga. «Hoolimata sellest, et kõik kodanikud peaks ju teadma, et väravate ees ning lähemal kui viis meetrit ülekäigurajast ja ristmikest ei tohi parkida, pargitakse ikkagi kõik kohad nii täis, et liinibussid ja päästeautod liikuma ei mahu. Leidsime, et ehk leevendavad olukorda silmatorkavad kollased jooned,» rääkis Vikman.

Loe lähemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles