Postimehe test: kust saab parima arbuusi?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Testis osales üheksa arbuusi.
Testis osales üheksa arbuusi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Arbuusihooaeg on käimas ning suurematest kaubanduskeskustes jääb arbuusikilo juba pikemat aega alla euro. Postimees uuris, kust saab aga kõige magusamat ja mahlasemat arbuusi.

Luubi alla võeti üheksast kohast pärit arbuusid – Keskturg, Nõmme turg, Balti jaam, Maxima, Coop, Selver, Rimi, Comarket ja Prisma. Kui turupeal oli müügil arbuuse ka erinevatest riikidest, siis pidi poes enamasti vaid kindla riigi puuviljaga leppima.

Kuigi suuremates kauplusekettides olid müügil Itaaliast pärit arbuusid, erinesid needki maitseproovil üksteisest tohutult. Kõige paremaks arbuusiks tunnistati ülekaalukalt Rimist pärit Ungari arbuus, mis teenis terve hulga maitsjate maksimumpunktid. Välja toodi arbuusi mahlasus, õige tekstuur ja magus maitse.

Teisele ja kolmandale kohale platseerusid vastavalt Balti jaama ja Keskturu arbuus, mis olid mõlemad pärit Ukrainast. Maitsjaid võlus arbuuside magus maitse. Neljandale kohale hääletasid maitsjad Nõmme turu arbuusi ning edetabeli lõpp kuulus poodidest pärit arbuusidele.

Kuigi kõige olulisem osa arbuusist oli maitse, peeti maitseproovis oluliseks ka arbuusi välimust. Nõnda jäi ühel maitsjal näiteks proovimata Selverist ostetud arbuus, sest selle välimus ei olnud sööjale lihtsalt atraktiivne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles