Hiidlased tellisid Facebooki kuulutuse peale mandrilt 1500 kilo maasikaid

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidlased mandrilt toodud maasikaid ootamas
Hiidlased mandrilt toodud maasikaid ootamas Foto: Hiiu Leht / Reigo Põdersalu

Kõrge kohaliku maasika kilohind Hiiumaal tõi endaga mandri ettevõtja sotsiaalvõrgustiku kuulutuse peale kaasa üle ootuste suure nõudluse.

Mandri maasikakasvataja Reigo Põdersalu pakkus Hiiumaa sotsiaalvõrgustikes müügiks oma Viru talu maasikaid, mille hind oli võrreldes kohalikega kordades odavam. «Pakkusin Hiiumaa elanikele Lõuna-Eesti turu hinda ehk 4 eurot kilo eest,» selgitas Põdersalu Hiiu Lehele.

Tunni ajaga laekus tellimusi 1500 kilogrammi ehk 300 viiekilose kasti maasikate ostmiseks, kuigi ka saarel on mitmeid maasikakasvatajaid, kellelt marju saab osta. Hiiumaal on kohaliku maasika hinnad väga aeglaselt 10 eurost allapoole liikunud.

«Küsijaid oli veelgi, kahjuks sai maasikahooaeg meie jaoks läbi ning teise tiiru jaoks ei jätkunud enam marju,» ütles Põdersalu. Ta kinnitas, et järgmisel aastal on tal plaanis nädalas korra või paar Hiiumaad külastada ja samamoodi mõistliku hinna eest maasikat pakkuda.

Täna seisuga on Kärdla turul kohalikud maasikad otsa saanud. Konsumi ees müüdi Männitalu maasikaid 5,50-ga. Selveri ees oli Hiiumaa maasika kilohind 7 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles