7 kasulikku nippi, kuidas harjutada end tööle süüa kaasa tegema

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia / Andriy Popov

Kui ise tööle lõunasöögi kaasa valmistad, saad täpselt jälgida, mida sinna panna ning samuti võib see olla soodsam kui poest või kohvikust ostetud lõuna. Ometi on paljudel raske selleni jõuda, et nii tihti süüa valmistada.

Täiskohaga töötajad teavad kindlasti, et võib olla üsna tülikas igaks päevaks endale lõuna kaasa valmistada, lisaks tundub see kiirel õhtupoolikul suure ajakuluna, kirjutab The List. Kui valmistada aga nädala söögid ühekorraga, siis säästab see kokkuvõttes hulga aega, raha ja kaloreid.

Soeta endale toidukarpe. Karbid on abiks siis, kui oled teinud pajatäie toitu ning tuled mõttesse, et osa sellest saaksid sügavkülmutada ja hiljem tööle kaasa võtta. Mida kvaliteetsemad karbid on, seda mugavam on neid ka kasutada. Külmutamiseks ja uuesti ülessoojendamiseks sobivad hästi Pyrexi karbid, salatite hoidmiseks aga ka tavalised soodsad plastikust karbid.

Tee süüa mitmeks toidukorraks. Suurema koguse toidu valmistamine säästab kokkuvõttes rohkem aega kui mitme portsjoni eraldi valmistamine. Seepärast võiks üht õhtusööki tehes valmistada seda varuga, et saaksid sama toitu kaasa võtta vähemalt ühe või kahe päeva lõunaks.

Koosta plaan ja pea sellest kinni. Üheks põhjuseks, mis hakatakse toidutegemist planeerima, on ka toiduraiskamise vähendamine. Seepärast võiksid kirja panna, mida tahad süüa tuleva nädala hommikuks, lõunaks ja õhtuks ning need toidukorrad juba aegsasti valmis planeerida. Planeerimise jaoks leidub ka mitmeid äppe ning nende abil saab koostada ka poenimekirju.

Lihtsuses peitub võlu. Mida lihtsam on toite kaasa valmistada, seda väiksem on võimalus sellest tüdineda ja käega lüüa. Et iga päeva lõuna poleks samasugune, võid korraga ette valmistada mingi koguse liha ja juurvilju, need sügavkülma visata ning vastavalt tujule omavahel kombineerida. Abiks on ka juba valmis pakitud külmutatud juurviljad, mida saab poest osta.

Ära lase ajakulul end petta. Toiduainete tükeldamine ja valmispanek ei võta tegelikult oluliselt aega ning suurema osa tööst teevad sinu eest nagunii ära pliit või ahi. Seetõttu ei pea kartma, et toiduvalmistamisele kulub terve päev. Kui aega on vähem, siis teegi selle järgi oma valikud ning valmista roog, mille saad panna ahju segamatult küpsema ega pea sellele ise palju tähelepanu pöörama. Näiteks ahjukanal ei pea oluliselt silma peal hoidma, ent sellest saad nii võileiva- või vrapimaterjali kui ka korraliku lõuna kaasa.

Võta appi elektriline haudepott. Ka seda kasutades saad vajalikud ained potti panna ning seejärel selle mitmeks tunniks unustada, kuniks roog valmis on ja saad selle lihtsalt välja võtta. Kuigi krokkpotis küpsevad toidud kaua, on see mõnes mõttes siiski ajavõit, sest muud tegutsemist toiduga on vähem, piisab vaid toiduainete hakkimisest ja muust ettevalmistamisest.

Tee valmis ka hommikusöögid ja vahepalad. Kui toitude ettevalmistamine hakkab meeldima ning vabu hetki on piisavalt, siis tegelikult leidub ka variante hommikusöökide tegemiseks, näiteks üleööpuder, mille saad kiirelt valmis segada õhtul ning hommikul lihtsalt külmikust välja võtta. Varem võib pesta, koorida ja valmis lõigata ka puuviljad, mida tahad hommikul süüa või tööle kaasa võtta. Kui need on juba söömiseks täiesti valmis kujul, on mugavam ka neid kiirelt kaasa haarata. Sarnaselt võib talitada ka muude snäkkide puhul, näiteks jagada popkorn, küpsised vms väikesteks serveeringuteks, et neid korraga mitte liiga palju süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles