Üheksa tuntud inimest, keda kimbutab unevõlg (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Angela Merkel kui ka Donald Trump magavad öösiti väga vähe.
Nii Angela Merkel kui ka Donald Trump magavad öösiti väga vähe. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Kuigi täiskasvanu võiks ideaalis magada 7-8 tundi ööpäevas, ei saa paljud seda oma töö ja kiire eluviisi tõttu endale lubada ning peavad leppima vähesemaga.

Täiskasvanu, kes magab öösiti vähem kui seitse tundi, kannatab ilmselt juba pikka aega unevõla käes või on sootuks vähesema unega juba harjunud, sest igaühe unevajadus sõltub siiski temast endast. Business Insider teeb ülevaate tuntud ja edukatest inimestest, kes on meedias avaldanud, et saavad öösiti üsna vähe magada.

Suhtlusvõrgustiku Twitter ning idufirma Square juht Jack Dorsey – 4-6 tundi ööund. Kaht ettevõtet juhtiv mees peab oma aega nende vahel jaotama ning sageli reisima, mistõttu jääb magamiseks vähe aega. Sellegipoolest on teada, et ta tõuseb hommikuti kell 5.30, et üks väike jooks teha.

USA president Donald Trump – 3-4 tundi. Trumpi arvates tagabki tema edu vähene ööuni, sest nõnda ei jää ta maailmas toimuvast sammugi maha. «Kuidas saab keegi, kes magab 12-14 tundi ööpäevas, konkureerida sellega, kes magab vaid 3-4 tundi?» on ta öelnud.

PepsiCo juht Indra Nooyi – 4 tundi. Pikad töötunnid pole tallegi võõrad ning nii jääb tegusal naisel magamiseks aega vaid kuni neli tundi ööpäevas.

Moedisainer Tom Ford – 3 tundi. Pärast New Yorki Ülikoolist väljakukkumist sai Ford endalegi üllatuseks disainidirektori koha Gucci mostööstuses. Tema juhtimise all tõusis Gucci väärtus ligi 90 protsenti. Olenemata vähesest unest ütleb Ford, et energiat ja töötahet jätkub tal küllaga.

Veebiportaali AOL juht Tim Armstrong – 6 tundi. Ta ärkab enamasti kell viis hommikul, lahkub kodust kell seitse ning töötab kuni kella 19ni. Tema sõnul püüab ta kuus tundi und täis saada, kuid alati see ei õnnestu ning tuleb leppida ka vähemaga.

Ettevõtja ning telesaatejuht Martha Stewart – 4 tundi. Marta Stewart tegutseb nii televisioonis kui ka raadios ning tal on ka oma meediaettevõte. Oma pöörase graafiku tõttu ongi tal öösiti aega magada vaid kuni neli tundi.

Ettevõtja ning Virgin Groupi omanik Richard Branson – 5-6 tundi. Enamasti jääb Bransoni uneaeg vahemikku südaööst kuni kella viie või kuueni.

Suurbritannia peaminister Theresa May – 5-6 tundi. Uni polevatki tema prioriteet, sest May väitel pole sellisel positsioonil palju aega magada.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel – 4 tundi. Töönädala kestel on Merkelil väidetavalt aega magada kuni neli tundi ja ta suudab nii oma kohustusi täita, ent teeb magamise tasa nädalavahetustel, mil naudib pikemat und.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles