Üks küsimus: kuidas palgaga viivitava tööandja juurest lahkuda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordne probleem puudutab palga maksmisega viivitava tööandja juurest lahkumist.

Küsimus

Tööandja on palga maksmisega viivitatud juba nädala. Kui palju pean tööandjale ette teatama, kui soovin töölt lahkuda tööandjapoolse kohustuse rikkumise tõttu?

Vastab tööinspektor-jurist Ann Tiitson

Töölepingu seaduse kohaselt on töötajal võimalus tööleping erakorraliselt üles öelda tööandjapoolse kohustuse olulise rikkumise tõttu. Oluliseks rikkumiseks võib lugeda ka töötasu maksmisega viivitamist.

Kui asjaolud on sellised, et lepingu jätkamist pole mõistlik nõuda, siis ei pea lepingu ülesütlemisest tööandjale ette teatama. Selle juures tuleb aga siiski arvestada mõlema poole huvidega.

Ülesütlemisavaldus tuleb esitada kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis ning töötaja peab ülesütlemist põhjendama.

Kui lepingu ülesütlemise põhjuseks on tööandjapoolne oluline lepingu rikkumine, siis peab tööandja töötajale ka hüvitist maksma. Hüvitise summaks on kolme kuu keskmine töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles