Ühe minuti trikid, millega produktiivsust tõsta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tihtipeale piisab vaid väikestest muudatustest käitumises, et sama aja jooksul ära teha rohkem, kui varasemalt.

Lifehack.org tõi välja viis lihtsat nippi, mis aitavad kiirelt produktiivsust tõsta.

Lülita teavitused välja – iga kord kui sa pöörad tähelepanu uuele meilile või sõnumile, mis sulle on saadetud, kaotad sa fookuse töölt ja pead uuesti keskenduma pooleli jäänud asjadele. Meilidele ja sõnumitele jõuad vastata ka hiljem ning kiirete küsimuste korral saavad inimesed sind kätte ka telefoni teel.

Tee list tulemustest, mitte ülesannetest – asjade üles kirjutamine, mida päeva jooksul teha tuleb, pole sama motiveeriv kui konkreetse lahenduse üles kirjutamine. Näiteks laused «vii prügi välja» ja «helista vanaemale» ei ole sama motiveerivad, kui laused «päeva lõpuks on prügi välja viidud ja vanaemale helistatud.»

Tee rohkem pause – lühikesed ja tihedad pausid aitavad väsimuse ja tülpimuse vastu ning paari minutiline puhkus aitab sul lagedale tulla uute ideedega.

Pane paika plaan – kui lükkad suuri kohustusi aina edasi, siis pane kirja väikesed sammud ja eesmärgid, mida iga päev täites, endalegi märkamatult ka suuremad kohustused täidetud saavad.

Õpi ütlema ei – proovi iga nädal ära öelda kolmest asjast, mis on sulle vastumeelsed ja raiskavad sinu väärtuslikku aega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles