Viking Line kiirlaeva tabas mitu riket järjepanu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusim kiirlaev Tallinna-Helsingi liinil - Viking FSTR.
Uusim kiirlaev Tallinna-Helsingi liinil - Viking FSTR. Foto: Liis Treimann

Alates augusti algusest on Viking Line kiirlaeva FSTR tabanud üks häda teise järel, laevafirma kinnitusel on tegu ebatavalise olukorraga.

«Viking Line’i laevadel juhtub tehnilisi rikkeid väga harva, kuid kahjuks on Tallinna-Helsingi liinil viimase kahe nädala jooksul olnud mitu reisiliiklust mõjutavat juhtumit,» tunnistas laevafirma pressiesindaja Merle Ehasalu.

3. augusti pärastlõunal ilmnes rike kiirlaeva Viking FSTR-i juhtimissüsteemi elektroonikaseadmes, mis vajas väljavahetamist. Laeva Helsingis viibimise ajal otsustati viga parandada, kuid väljavahetamisele kuluv aeg kujunes pikemaks, kui esialgu arvestati. Sellest johtuvalt väljus algselt Helsingist kell 18 väljuma pidav laev alles 1 tund ja 45 minutit hiljem, mis omakorda lükkas edasi ka õhtuse väljumise Tallinnast.

 Järgnevatel päevadel sõitis Viking FSTR graafikujärgselt, kuid eelmise nädalavahetuse ( 5. - 6. august) raskendatud ilmastikutingimused tõid taas kaasa Viking FSTRi hilinemisi Tallinna-Helsingi liinil.  «Laev oli kõikidel väljumistel välja müüdud, kuid vaatamata tugevale tuulele ja kõrgetele lainetele, transporditi kõik reisijad ja sõidukid sihtkohtadesse,» ütles Ehasalu.

Esmaspäeval, 7. augustil kell 18 Tallinnast Helsingisse väljunud Viking XPRSil vähendati reisijateveo mahtu ühe päästesuka tahtmatu avamise tõttu. Kõik teised pardalolevad päästevahendid olid tehniliselt korras.

«Kuna laev oli eelnevalt välja müüdud ning reisijateveo mahtu vähendati vahetult enne väljumist, siis  suunasime osa reisijaid nende nõusolekul koostöös Eckerö Line’i ja Tallink Grupiga nende laevade väljumistele,» lisas Ehasalu

7. augustil tekkis Viking FSTR-i ühes peamasinas (neid on kokku neli) rike, mis takistab kiirlaeval sõidugraafikus püsida. Rikke kõrvaldamiseks otsustati jääda Helsingisse kai äärde.

Ehasalu sõnul on Viking Line reisijate pretensioonid vastu võtnud ning pakkunud ümbersuunamisi teistele väljumistele, aga vajadusel ka hüvitanud reisi maksumuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles