VTA Hollandi «mürgimunade» levikust Eestisse: väike oht on alati

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad ei tee paksuks ega ohusta suures koguses tervist.
Munad ei tee paksuks ega ohusta suures koguses tervist. Foto: Panthermedia/ Vitalina Rybakova

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) andmetel pole Hollandis toodetud pestitsiididega saastunud munad Eestisse jõudnud, kuid täielikult on nende siia levimist võimatu välistada.

VTA ei saa otseselt jälgida ega takistada munade liikumist Euroopa Liidus valitseva vabakaubanduse tõttu, kuid infot mürgise toidu kohta jagatakse ja saadakse EL-is vastava kiirhoiatussüsteemi kaudu, vahendab ERR uudisteportaal.

Toiduameti pressiesindaja Martin Altraja sõnul puudub praegu info, et Eestisse oleks jõudnud mingil kujul liha ja mune, mille koosluses oleks tervist kahjustavat ainet.

VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda rääkis Vikerraadios, et toodud pole ka munadest pärinevaid tooteid ning nende koosluses on jälgitav isegi väikeste koguste ilmnemine.

«Normaalse tarbimise puhul - selline kogus jääki, nagu munades tuvastati - lühiajalisel tarbimisel mingisugust olulist tervisekahjustust ei põhjusta,» selgitas ta.

Loe rohkem:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles