Tasub teada: miks on krõpsupakk alati vaid pooltäis (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikrõpsud.
Kartulikrõpsud. Foto: Panthermedia / Jiri Hera

Krõpsupakk pole kunagi tervenisti krõpsudega täidetud seepärast, et pakis leiduv lämmastik aitab neil snäkkidel paremini säilida.

Kartulikrõpsupakid on küll suured, ent sööja pettumuseks enamasti vaid pooltäis, kirjutab Business Insider. Tegelikult on sel oma põhjus, mis tuleneb krõpsude värskena püsimisest ja pikemast säilimisest.

Nimelt ei osta sa koos krõpsupakiga õhku, vaid pakk on täidetud hoopis lämmastikuga. See on väga stabiilne gaas, mis ei reageeri kokkupuutel hapniku, vesiniku ega muude elementidega. See omadus teeb lämmastikust väga hea säilivuse tagaja. Lämmastik on ühtlasi lõhnatu ja värvitu ehk krõpsusööja ei saa arugi, et puutub pakki avades sellega kokku. Samas on just lämmastik see, mis tagab krõpsude krõbeduse, hea värske maitse ning pika säilivusaja. Iga krõpsusõber teab, et kui jätta krõpsud õhu kätte seisma, siis muutuvad need üsna kiiresti pehmeks ega krõbise enam hamba all.

Kui krõpsupakis oleks hapnik, siis reageeriks see erinevalt lämmastikust krõpsudes leiduvate ühenditega ning jätaks neile kopitanud ja liisunud maitse. Kuna pärast paki avamist puutuvad krõpsud õhus leiduva hapnikuga kokku, hakkavadki need vaikselt oma õiget maitset kaotama. Seepärast on mõistlik krõpsupakk koos sõpradega mõne tunni jooksul tühjaks süüa, kuna vaid nii kaua säilib nende krõbedus ja parim maitse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles