E-vaba liha sisaldab siiski E-aineid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastukäiv pakend.
Vastukäiv pakend. Foto: Lugeja pilt

Üks tähelepanelik lugeja avastas Oskari naturaalse kaelakarbonaadi pakendilt suures kirjas sildi E-vaba ja samas toote koostise kirjeldusest siiski ka kaks E-ainet.


Oskari lihatööstuse müügi- ja turundusdirektor Madis Lina vabandas ja teatas, et tänasest on toote pakendil uus märge «Nitriti vaba».

Ta kinnitas et iseenesest on tegu naturaalse tootega, nagu ütleb ka nimetus. «Ise me ühtegi E-ainet selle toote valmistamisel ei lisa, kuna aga maitsestamiseks kasutame sidrunipipart, siis selle kaudu satub neid vähesel määral tootesse ja vastavalt seadusele tuli need ka kirja panna,» selgitas müügijuht.

Oskari naturaalne kaelakarbonaad sisaldab seega vähesel määral E300, mis on tegelikult sünteetiliselt valmistatud askorbiinhape. Teine tootes sisalduv lisaaine on E325, mis kujutab endast piimhappe soola, mille ülesandeks on reguleerida happesust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles