Lugeja küsib: miks edastab terviserajad.ee valeinfot?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada. Pilt on illustratiivne.
Terviserada. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Eile õhtul (10.08. - toim.) vaatasin terviserajad.ee, et Järvel on 2,3-kilomeetrine valgustatud rada. Veidi enne kella 23 jõudsin kohale, läksin rajale ja hakkasin jooksma. Raja kõige pimedamas kohas läksid aga tuled varsti kustu. Äärmiselt ebameeldiv oli kottpimedas läbi metsa ragistada. Aga kui jooksnud oleks mõni naisterahvas? Saan aru, kui kuskil oleks märge, et tuled kustuvad kell 23 vms, aga seda polnud. Kui oli tehniline aps, siis on mõistetav, aga tundub, et pigem mitte. Trenn ja tuju olid rikutud,» kurtis lugeja.

Vastab SA Eesti Terviserajad juhataja Alo Lõoke.

Vabandame, et tuju rikkusime. Hoolime nii meeste- kui ka naisterahvastest ja igas vanuses. Järve terviserajal on valgustus kl 23.00ni ja lisasime selle ka kodulehele. 

Valgustuse kellaajad on radadel erinevad ning pigem n.-ö. mõistlikel aegadel ja mitte ööpäevaringselt. Enamasti on alates kl 22-23 liikujate arv radadel juba oluliselt väiksem ja püsivalt valgustuse seeshoidmine oleks liigne kulu.

Uuendatud info terviserajad.ee lehel.
Uuendatud info terviserajad.ee lehel. Foto: Kuvatõmmis

Tuletame liikujatele meelde, et hämaral ajal on ka valgustatud radadel oluline ennast nähtavaks teha nii helkurite kui ka parimal juhul lambikestega. Jalgratturi, rulluisutaja, jooksja ja jalutaja liikumiskiirused on erinevad, seetõttu on hea olla nähtav juba kaugemalt, et ei juhtuks õnnetusi. 

Ootame alati tagasisidet terviseradadel liikujatelt, et liikumiselamusega kaasneks positiivne emotsioon. Tagasisidet saab anda alo@terviserajad.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles