Parem lennuühendus tõi Tallinna turiste juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas.
Turistid Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tänavu veebruaris viibis Tallinnas 10 000 turisti rohkem kui aasta eest, linna ettevõtlusamet paneb selle suures osas paranenud lennuliikluse arvele.


Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul mõjutasid majutusettevõtetes peatunud külastajate arvu veebruaris kõige rohkem just paranenud lennuühendused (Ryanair regulaarlennud) ja rahvusvahelised üritused – näiteks Simpel Session, Hiina uusaasta karneval, IV võitluskunstide maailmamängud jms.

Ta avaldas lootust, et möödunud aastal rekordeid löönud pealinna turismindus jätkab kasvutrendi ka tänavu. «Tänavu, kultuuripealinna aastal, on siin erinevaid kultuuriüritusi ja mitmekesiseid vaba aja veetmise rohkem kui kunagi varem,» lausus Jürgenson.

Tallinna majutusettevõtetes peatus kokku 62 800 väliskülastajat ja 11 600 eestimaalast. Võrreldes eelmise aasta veebruariga kasvas nii välis- kui ka siseturistide arv 15 protsenti võrra.

Enim saabus välisturiste Soomest (33 100), Venemaalt (6 400) ja Suurbritanniast (3 300).
Eelmise aastaga võrreldes kasvas kõige rohkem Soome turistide arv (+3 200) ning kiiremini Suurbritanniast saabunud külastajate hulk (+52%). Ka teistelt Tallinna esmastelt sihtturgudelt saabus rohkem külastajaid. Vaid Rootsist tuli 6 protsenti vähem turiste.

Tallinna majutusettevõtetes veetsid külastajad kokku 143 100 ööd. Ööbimiste arv kasvas enam kui neljandiku. Veebruarikuu keskmine reisi pikkus oli 1,92 ööd. Võrreldes möödunud aasta veebruariga olid nii välis- kui ka siseturistide reisid pikemad. Linnakülastustest olid 70 protsenti puhkusereisid ja 29 protsenti ärireisid. Võrreldes eelmise aastaga kasvas kõige rohkem ärireiside arv (+22%).

Veebruarikuu seisuga oli Tallinnas registreeritud 363 majutusettevõtet, milles oli kokku 7607 tuba ja 15 378 voodikohta. Tallinna lennujaama läbis veebruaris 104 198 reisijat (+24%). Tallinna Vanasadam teenindas samal kuul 510 847 reisijat (+18%).


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles