Toiduaine, mis eemaldab roostevabadelt pindadelt viimsegi pleki

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roostevabade pindade puhtana hoidmine on omaette kunst.
Roostevabade pindade puhtana hoidmine on omaette kunst. Foto: Panthermedia/ Andriy Popov

Roostevabast terasest seadmed ja pinnad on köögis kaunid, ent neilt on hästi näha iga sõrmejälg ja väiksemgi plekk. Kui soovid seda vältida, tuleb appi võtta oliiviõli.

Üllatuslikult sobib oliiviõli roostevabade pindade puhastamiseks suurepäraselt, vahendab Today. Selleks tuleb pehmele lapile valada mõned tilgakesed oliiviõli ning pühkida sellega üle oma külmik, praeahi, nõudepesumasin või mistahes muu roostevabasest terasest seade. Väike kogus oliiviõli maskeerib ära nii sealsed kriimustused, pühib ära veeplekid kui ka sõrmejäljed. Viimistluseks tuleks pinnad veel kuiva puhta lapiga üle pühkida.

Rasvaste plekkide vastu õli samas ei aita ning pinnad tuleks enne suuremast mustusest ära puhastada. Kui lapp ja tavaline puhastusvahend nendest jagu ei saa, võib pindade puhastamiseks lapile kallata ka värvitut kanget alkoholi. Alkohol lahustub pindadel kiirelt ega jäta kuivamisel endast plekke ega triipe maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles