Juulis kasvasid leibkondade kulutused Baltimaadest vaid Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukorv Selveris. Foto on illustratiivne.
Ostukorv Selveris. Foto on illustratiivne. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Juulis tõusid keskmised kuu kulutused tarbekaupadele leibkonna kohta vaid Eestis. Leedus ja Lätis kulutused langesid.

Võrreldes juuniga tõusid juulis leibkondade kulutused tarbekaupadele Eestis 0,4 protsenti 508 euroni, Lätis langesid kulutused 1,7 protsenti 396 eurole ja Leedus 2,1 protsenti 381 eurole, selgub Baltic Market Insights (Baltmi) andmetest.

Keskmine ostukorv, mis näitab keskmisi kulutusi ühe poekülastaja kohta, muutus juuniga võrreldes juulis kolmes Balti riigis erinevalt. Eestis kahanes keskmine ostukorv 3,3 protsenti 14,7 eurole ja Lätis 5,2 protsenti 10 eurole. Leedus tõusis näitaja 1,6 protsenti 11,9 euroni.

Samal ajal tõusis keskmine kauplusekülastuste arv kuus Eestis 3,8 protsenti 34,7 külastuseni ja Lätis 3,7 protsenti 39,7 külastuseni. Leedus aga keskmine külastuste arv langes 3,7 protsenti 32 külastusele. Üldised ostuharjumused kolme riigi võrdluses on püsinud sarnased. Eestis on keskmine kulutuste arv leibkonna kohta kolme riigi võrdluses kõige kõrgem ja Läti tarbijad külastavad kauplusi kõige sagedamini.

Näitajad tulevad Baltmi tarbimisuuringust, mis kaardistab leibkondade kulutusi tarbekaupadele Leedus, Lätis ja Eestis. Igakuiselt arvutatakse Baltmi leibkondade kulutuste indeksid. Uuringus kajastuvad kulutused toidule, jookidele, mitte-toidukaupadele, tubakatoodetele, ravimitele, meelelahutusele ning kütusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles