Kas oskad vastata Elon Muski omapärasele tööintervjuu küsimusele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

Tesla ja SpaceX tegevjuht Elon Musk teab, et tüüpiliste tööintervjuu küsimustega nutikat ja andekat töötajat ei leia, mistõttu küsib ta kandidaatidelt sageli ühe päris iseäraliku küsimuse.

Muski autobiograafiast «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future» ilmneb, et tal on tavaks küsida tööle kandideerijatelt üks küsimus, millele võib leiduda kaks õiget vastust, vahendab Business Insider.

Musk kirjeldab kandidaadile järgmist olukorda: Sa seisad maakera pinnal, jalutad ühe miili lõunasse, ühe läände ja ühe põhja. Sa lõpetad samas kohas, kust alustasid. Kus sa asud?

Küsimusele on kaks vastust. Kui alustasid põhjapooluselt, lõpetad samas kohas, sest maakera on ümmargune ning selle kumeruse tõttu jõuadki alguspunkti tagasi. Kui aga lõunapooluselt, siis satud samuti lõpuks samasse kohta, ent lõunapooluselt alustades leidub rohkem alguspunkte, kust alates saad ringi peale teha.

Vaata vastuse kirjeldust lähemalt allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles