Hinnavõrdlus: Tallinnas on ostukorv juba kallim kui Helsingis! (29)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui eestlastele on toidukaupade hinnad olnud kõrged juba pikka aega, siis nüüd oleme jõudnud sinnani, et Eestis poodlemine muutub kalliks ka soomlastele.

Viimase aasta jooksul on toiduainete hinnad Eestis tõusnud kuus protsenti, samal ajal kui Soome jaemüügiketid on hindu langetanud, vahendab põhjanaabrite uudisteportaal Iltalehti. 

Piimatoodete, puuviljade ja liha hind on Eestis aastaga tõusnud üle kümne protsendi, õlle hind on maksumäära tõusu tõttu kallinenud üle 20 protsendi ning tubakatoodete hind on kasvanud kümne protsendi võrra.

Kuigi väljaande hinnavõrdluses tuli välja, et toidukorvi hind on Tallinnas juba kallim kui Helsingis, ütles Ülemiste Keskuse Rimi külastanud Soome turist Aleksander Korelin, et Tallinnas on endiselt odavam näiteks kassitoit, mis maksab ainult kolmandiku sellest, mis Soomes. «Tallinnas on isegi mahevutimunad odavamad,» lisas mees. 

Korelini sõnul on Soomes levinud jutud alkohoolsete jookide hindade ja üleüldise hinnatõusu kohta Eestis eksitav.«Ma arvasin, et alkohol on siin juba Soome hinnaga, kuid vähemalt õlle hinna erinevus on endiselt suur. Hinnad Eestis aga kasvavad, see on selge,» selgitas mees.

Kui Tallinna Kristiine Keskuse Prismas läheb võrreldud toodetega toidukorv ostlejale maksma 46,99 eurot, siis Helsingi Idakeskuse Prismas saab samad asjad kätte 38,07 euroga. Hinnavõrdlusest tuleb välja, et Eestis on piimatooted märkimisväärselt kallimad kui Soomes, seevastu munade ja liha eest peavad põhjanaabrid meist rohkem raha välja käima. 

Prisma Peremarketi tegevdirektori Jussi Nummelini sõnul seisab toidukaupade hinnatõusu taga eestlaste palgatõus ning logistika- ja transpordikulutused. 

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles