Suur ostukorvi hinnavõrdlus: augustis on soodsaim ostelda Prismas

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu ostukorv osutus kalleimaks Selveris.
Augustikuu ostukorv osutus kalleimaks Selveris. Foto: Tairo Lutter

Augustikuu ostukorv osutus täie kindlusega soodsaimaks Prisma kaupluses, kallimad kaubad seevastu tulid Selverist, hinnavahe kahe poe toidukorvi vahel ulatus üheksa euroni. Napilt jäi Selverile kalliduselt alla Rimi. Peaaegu samale pulgale asetusid ka Maxima ning Coop (Maksimarket), umbes euro võrra nendest kallim on Grossi poe ostukorv.

Sellekuist ostukorvide võrdlust iseloomustab aga oluline muudatus: kui varem olid valikus vaid teatud kaubamärkide tooted (näiteks Alma piim, Valio Gefiluse keefir, Rakvere lihatooted, Talleggi kanafilee jm), siis seekord on esitatud poeketi kõige soodsam toode vastavas kategoorias, millest paljud on ühtlasi nende oma kaubamärgi tooted. See pööras poekettide tavapärase järjestuse pea peale: kui Grossi pood on seni alati olnud kas odavaim või odavuselt teine, siis nüüd tõusis see kalliduselt kolmandaks kaupluseks. Märkimisväärse hüppe allapoole tegi aga enamasti kalliduselt teiseks jäänud Coop. Ilmselgelt oli Coopile siinjuures abiks Säästu ja Hüva kaubamärgiga toodete võrdlusesse võtmine.

Tavahinnaga piimatooted on endiselt konkurentsitult kõige soodsamad Grossis, mis tähendab, et need maksavad kasvõi üks sent vähem kui mujal. Tegu on siiski tavapäraste Farmi, Alma, Valio jm toodetega, seega private label siinkohal asjasse ei puutu. Parima hinnaga puu- ja köögiviljad tulevad Prisma ja Grossi kauplustest. Esimesest võib leida tavahinnast soodsaimaid meloneid, ploome, nektariine ning üliodavaid tomateid. Grossis maksavad vähem arbuusid, banaanid, pirnid, õunad ja paprikad. Odavaimad lihatooted on aga Maximas ja Prismas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles