5 toitu, mis aitavad vähendada stressi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaado aitab vähendada stressi.
Avokaado aitab vähendada stressi. Foto: SCANPIX

Mediteerimine, trenn ja kvaliteetne uni on tugevad stressivähendajad. Samuti on ka teatud toidud, vahendab today.com.

Avokaado

See ülimalt populaarne toit sisaldab palju tervislikke rasvasid, mis aitavad alandada vererõhku. Kui oled seda ainult röstsaia või tortiljanäksi peal söönud, siis tasuks kindlasti proovida seda ka smuuti sees.

India pähkel

«Magus» pähkel, mida on hea niisama vahepalaks näksida. India pähkel sisaldab palju tsinki, mineraali, mis aitab kehal stressi vastu võidelda. Uuringud on näidanud, et inimestel, kellel on krooniline ärevus, aitab India pähkel seda parandada.

Tume šokolaad

Väga tumedat naturaalset šokolaadi on seostatud kõrge serotoniini tasemega. Ühtlasi sisaldab see magneesiumi, mis aitab vähendada ärevust. See ei ole küll nüüd vabandus, et ära süüa terve tahvel piimašokolaadi, kuid pärastlõunase kohvi ja küpsise vahetamine 70–85-protsendise tumeda šokolaadi ja rohelise tee vastu võib kehale head teha.

Greip

Selles tsitruses on hulganisti C-vitamiini, mis vähendab stressitaset kehas. Kui sa ei ole just greibi suurim sõber, siis proovi apelsine, millel on samuti kõrge C-vitamiini sisaldus.

Salatilised

Salatilised, näiteks spinat, lehtsalat või brokkoli, on täis foolhapet – toitainet, mis aitab hoida serontoniini taset ühtlasena. Lõunaks salati söömine on hea viis hoida köögiviljade söömine tasakaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles