Head nipid, mis teevad poeskäimise märksa kiiremaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui konkreetne ostunimekiri on kaasas, väheneb impulssostude tegemine.
Kui konkreetne ostunimekiri on kaasas, väheneb impulssostude tegemine. Foto: Panthermedia / Wavebreakmedia lt

Vähe on inimesi, kes toidupoekülastust naudivad. Kui tahad poeskäigule võimalikult vähe aega kulutada, siis tuleb selleks hoolikalt ette valmistuda.

CheatSheet portaal pakub välja nõuandeid, mida teha enne poeskäiku ja selle ajal, et mitte poodlemisele liigselt aega ja raha raisata.

Tutvu sooduskampaaniatega enne poodiminekut. Kui jälgid kuueelarvet, siis on mõistlik enne poodiminekut välja uurida, millised kaubad millistes poodides parajasti soodushinnaga on. Nii saad paika panna plaanid, mida sel nädalal söögiks valmistada, millistest poodidest need hankida ning veedad poes kohapeal hindu ja tooteid uurides vähem aega. Infot pakkumiste kohta leiab nii poodide veebi- kui ka reklaamlehtedelt.

Loo süsteemne poenimekiri. Kui juba koostad poenimekirja, siis miks mitte ka seda organiseeritumalt teha. Paiguta poest vajaminevad tooted kategooriatesse liha, piimatooted, kuivained jm. Ideaalne oleks, kui oskad nimekirja juba järjestada selle alusel, millises järjekorras kaubad poes enam-vähem asetsevad. Süsteemset poenimekirja kasutades läbid vajalikud vahekäigud poes kiiresti ega jää muid tooteid uudistama. Väiksem on ka tõenäosus, et haarad kaasa ebavajalikke toiduaineid, kui käid neist mööda vaid ühe korra, mitte ei tiiruta oma ostukäruga edasi-tagasi.

Vali õige ajastus. Kahtlemata on poes rohkem rahvast nädalavahetuseti ning tööpäeva õhtuti, mis tähendab, et võid oma ostude korvi ladumisega küll kiirustada, ent pikas järjekorras seistes muutub see ajasääst mõttetuks. Kui tahad pärast tööpäeva kiiresti koju jõuda, võiks kaaluda ostude tegemist hoopis hommikul. Näiteks võid hommikul startida tavapärasest 20-30 minutit varem, käia rahulikult poes ning võimalusel jätta tooted seniks töö juurde külmikusse.

Vali õige kassa. Mõistlikum on sättida end kassajärjekorda, kus seisab vähem inimesi suurte ostukärudega kui sellesse, kus seisab kümmekond inimest väikeste ostukorvidega. Nimelt on müüjad enamasti kiired ka suurt arvu tooteid kassast läbi lööma, ajakulukam on aga klientide tervitamine, maksete tegemine, kliendikaardi registreerimine, tänamine jm. Seega mida vähem inimesi kassas seisab, seda kiiremini see järjekord ka ilmselt liigub – isegi siis, kui paaril inimesel on kassas suure käru jagu kaupa.

Tee osa oste veebist. Kui piima- ja lihatooteid ning puu- ja köögivilju tuleb enamasti osta sagedamini kui korra nädalas, sest neid tahetakse tarbida parima värskusastme juures, siis hügieenitoodete, kuivainete jm puhul see ei kehti. Tualett- ja majapidamispaberi, makaroni- ja riisivaru ning muud suured ja kauasäilivad kaubad võiks tellida näiteks veebipoest, kui see võimalus on olemas. Nii on füüsilises poes ostude tegemisele kuluv aeg väiksem, lisaks pole veebist tellides kaupade arv piiratud, ent kõik need suured ja ebamugavalt käideldavad kaubad tuuakse sulle kohe koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles