Kliendid kasutavad agaralt H&M-i rõivakogumiskaste

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M kauplus.
H&M kauplus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Läinud laupäeval Auriga kaubanduskeskuses uksed avanud rõivakauplus H&M lükkas Saaremaal taas hoo sisse kasutatud rõivaste kokkukogumisele.

Kui varem võttis riideannetusi vastu Kuressaare Humana, siis nemad lõpetasid selle tegevuse läinud sügisel, kirjutab Saarte Hääl. Kasutatud riideid on vastu võtnud ka MTÜ Meelespea, ent nemadki teatasid mõne aja eest, et teevad annetuste vastuvõtmises pausi.

H&M tõi riiete annetamise võimaluse tagasi. «Rahvas tunneb võimaluse vastu huvi ning vaatamata faktile, et kauplus on olnud avatud vaid mõningaid päevi, on kasti juba ka vanu tekstiile toodud,» kinnitas H&M-i esindaja Ester Kannelmäe.

Kannelmäe tõdes, et ligi 95 protsenti äravisatavaid rõivaid saaks tegelikult uuesti kanda või taaskasutada. H&M käivitas 2013. aastal üleilmse tekstiilesemete ümbertöötlemise ja taaskasutamise algatuse ning praeguseks on kogutud üle 32 000 tonni rõivaid – see on suurem kogus, kui kulub 100 miljoni T-särgi valmistamiseks.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles